Skip to main content

Dugnad for klassetur og skoletur

klassetur tjene penger inntekter dugnad salgsdugnad selge skoletur skoleklasse

Mange skoler reiser på klassetur. Å komme seg bort fra de daglige omgivelsene og oppleve nye steder, enten det er norske fjellområder eller europeiske storbyer, naturopplevelser eller kultur, så setter klassetur spor på en helt annen måte enn vanlig undervisning. Dette er som regel en meget innholdsrik opplevelse for elevene, og minnene fra klasseturen blir mange. Spør hvem som helst som har vært på klassetur og de kan helt sikkert fortelle både hvor de var og hva de gjorde for 5 eller 25 år siden.

En klassetur sveiser elevene sammen. Ved å bo og gjøre aktiviteter sammen flere dager i strekk skaper man opplevelser og samhold som gir en følelse av felleskap. Det er mange måter å tjene penger til klassetur på, men ikke alltid så lett å orientere seg og velge ut hvordan man skal skaffe penger. Vi i Dugnadseksperten leverer dugnader som egner seg utmerket for å tjene penger til klassetur, så her kan vi hjelpe dere. Våre populære produkter videreselges av dere med høy fortjeneste. Med oss er det lekende lett å tjene penger til klassetur! Ta gjerne kontakt med oss før finansieringen starter, så kan vi svare på spørsmål og hjelpe dere i gang.

Våre produkter til dugnad

Kortpakker

Eksklusive kortpakker. 20 doble kort + 20 tilhørende konvolutter i hver pakke. 120-170 kroner fortjeneste per solgte pakke.

Les mer

Tennbriketter

320 stk. tennbriketter av høyeste kvalitet. Produktet består kun av naturlige råvarer. 100 kroner fortjeneste per solgte eske.

Les mer

Kalkulator

Antall personer i gruppen:

30

Tennbriketter - antall esker per person:

15

20-kortpakken - antall pakker per person:

15

Tjene penger til klassetur – hvorfor?

Dugnad klassetur – kanskje er du foresatt eller elev på en skole som skal på klassetur? Isåfall er det i mange tilfeller behov for å tjene penger gjennom en felles dugnad. Det er et krav at ingen skal pålegges å betale for turen selv eller bidra med en egenandel – det skal være likhet for alle, uavhengig av økonomisk situasjon. Utdanningsdirektoratet skriver følgende på sin hjemmeside: «Aktiviteter i regi av skolen skal være gratis. Bakgrunnen for at turer skal være gratis, er at de skal være inkluderende, slik at alle elever kan delta på lik linje, uavhengig av økonomisk bakgrunn».

En felles dugnad med mål om å tjene penger til klassen er således en rettferdig måte å likestille alle elevene på, uavhengig av hva nå enn foreldrene tjener i året. Det å ha dugnad for å finansiere klasseturen gjør det altså mulig å sende elever på skoletur, til tross for at foreldrenes økonomi ikke strekker til. Finn ut mer om hva NRK skriver om regler i forbindelse med klasseturer.

Et godt tips til alle skoleklasser

Et godt råd er å planlegge i god tid slik at dere vet hvor mye penger som må tjenes til klasseturen. Tenk først gjennom hvilket sted dere ønsker å legge klasseturen til. Det finnes en rekke spennende reisemål tilpasset skoleturer i både i Norge og utlandet. Velger dere å reise innenfor landets grenser blir kostnadene ofte lavere. I Norge ser vi at følgende aktiviteter er populære valg: rafting, klatring, fjelltur, skitur og telttur. De som velger å legge turen til utlandet velger gjerne å besøke historiske steder som blant annet Roma, Auschwitz, London, Berlin, eller Madrid.

Noen skoleklasser har altså et relativt lite behov for å tjene penger til klassetur, mens andre planlegger en dyr reise som innebærer mer innsats når det gjelder finansieringen. Når dere har valgt reisemål og undersøkt hva turen vil koste til sammen, er det lett å regne ut hvor mye hver person i klassen må bidra med.

Formålet med skoletur

klassetur tjene penger inntekter dugnad salgsdugnad selge skoletur skoleklasse

En klassetur er en reise bestående en gruppe elever og lærere til et sted borte fra sitt vanlige miljø. Formålet med turen er vanligvis utdanning gjennom observasjon eller for å gi elevene nye erfaringer utenfor sine daglige aktiviteter. Dette kan for eksempel være besøk til Auschwitz eller bare en helt vanlig campingtur med klassen.

Det er sett at mer privilegerte barn gjerne allerede har mer opplevelser og erfaringer enn de som er dårligere stilt. En av de mange positive sidene med klassetur er at det gir et felles grunnlag for å ha noen av de samme kulturelle opplevelsene, uavhengig av hvor privilegerte elevene er i utgangspunktet.

Dugnad for skoleklasser

Best fortjeneste

Returrett

30 dager kreditt

Dugnad klassetur: Etter vår erfaring er salg av produkter en av de mest effektive måtene å tjene penger på når det kommer til dugnad. Vi leverer kun produkter av høyeste kvalitet. Våre populære tennbriketter og kort er noe alle trenger og har bruk for i hjemmet. Dersom dere starter tidlig kan dere bestille flere ganger og tjene penger i flere omganger. Når kundene deres får attraktive produkter til en rimelig penge, er det lite tvil om at de kommer tilbake. Dette gir dere en unik mulighet til å få gjensalg til de samme kundene. Da blir dugnaden stadig enklere å gjennomføre gang nummer 2, 3 eller 4.

Vi har lang erfaring med dugnadsarbeid. Hos oss får dere hjelp med å organisere prosjektet og vi tilbyr gratis, personlig service. Ta kontakt, så gir vi gode tips og råd til hvordan dere best mulig kan tjene penger til klassetur.