Tennbriketter dugnad - tjen penger på et lettsolgt kvalitetsprodukt

Vurderer dere dugnad med tennbriketter? Vi leverer norskproduserte tennbriketter av enestående kvalitet, produsert rett utenfor Ålesund. Hos oss får dere lave innkjøpspriser og god kundeservice.

Fyll ut skjemaet – få et gratis og uforpliktende tilbud på dugnad med tennbriketter.

Om tennbrikettene

Eskene inneholder 250 stk. fantastiske tennbriketter av presset sagspon og naturlig, vegetabilsk voks. De tenner på null komma niks og har en lang brennetid på 10-12 minutter. Dessuten er de luktfrie, enkle i bruk og holdbare i mange år. Med andre ord gjør de opptenningen til en lek.

Innkjøpspriser og fortjeneste

Vi anbefaler å selge hver eske videre for 300 kroner. Innkjøpsprisen dere får baserer seg på hvor mye dere ønsker å bestille. Desto mer dere bestiller, desto bedre pris har vi mulighet til å tilby.

5/5

God kundeservice, raskt svar på spørsmål jeg har rettet til dere. Tennbrikettene har vært lette å selge og neste gang kan vi bestille mer enn vi trodde vi klarte å selge i år. Fornøyde foreldre og barn da de raskt ble solgt. Vi kommer til å bruke dere igjen for kommende dugnader. Hilsen fornøyd dugnadsansvarlig.

– Anette Ødegård Eriksen, IBK fotball jenter 03/04

5/5

Vår opplevelse med Norgesbriketten var veldig positiv! Tennbrikettene var lette å selge og vi fikk tilbakemeldinger på at de var gode i bruk og effektive. Servicen hos dere var veldig bra, eventuelle spørsmål vi hadde ble svart rask og hyggelig. Alt i alt svært fornøyde, lett å anbefale dette til flere.

– Barbro Bratberg, 2STA ved Levanger videregående skole

Salg av tennbriketter på dugnad – hvorfor?

Salg av tennbriketter er en av våre mest lønnsomme dugnader. Det er to hovedgrunner til at tennbriketter fungerer bra som dugnadsprodukt, uavhengig av om dere arrangerer i regi av idrettslaget, skoleklassen, russegruppen eller korpset.

1. Tennbriketter er ettertraktet Norge rundt

I Norge fyres det både ute og inne gjennom hele året, hvilket gjør våre tennbriketter til et meget ettertraktet dugnadsprodukt. De er lettsolgte og noe alle har bruk for. Tennbriketter er ideelle for å fyre opp peis, bål og ovn. Dessuten kan de med fordel anvendes på utegrillen – da går opptenningen raskere, og ikke minst unngår man lukten av tennvæske.

2. Tennbriketter dugnad: Smart dugnadsprodukt med enkel organisering

For dugnadsansvarlig er tennbriketter dugnad enkelt å organisere. Eskene er verken store, tunge eller uhåndterlige, slik at de er lette å frakte med seg. Dere trenger altså ikke lastebil for å organisere dugnaden og deltakerne kan i stor grad utføre prosjektet selv.

En annen klar fordel er at dugnaden kan gjentas flere ganger i året, da de dere selger til trenger påfyll etter hvert som tennbrikettene brukes opp. Fornøyde kunder kommer alltid tilbake!

Bærekraftig valg

Våre tennbriketter består av presset sagspon fra bærekraftig skogbruk. De dyppes kun i vegetabilsk voks av fornybare råvarer fra planteriket. Disse biomassene regnes som CO2-nøytrale siden utslipp fra forbrenning oppveies av CO2-binding gjennom fotosyntesen. Vi benytter verken parafin eller palmeolje i produktet.

Tennbriketter for best mulig fyr i peisen

I denne artikkelen ser vi nærmere på hva tennbriketter er, og hvordan de kan brukes til få fyr i peisen så raskt og enkelt som mulig.

Så, hva er tennbriketter?

Det fins en rekke metoder for å tenne bål, peis, vedovn eller grill. De fleste har vel prøvd å bruke aviser, reklame, dopapir eller tørkepapir med varierende hell. Slike artikler kan som kjent brukes, men vedfyringsekspertene ved Sintef er enige om at tennbriketter er det beste valget. Tennbriketter avgir mer varme og brenner vesentlig lengre enn avispapir, og dermed øker sannsynligheten for at det tar fyr i veden.

Tradisjonelt er tennbriketter produsert av sammenpresset spon dynket i parafin. Våre tennbriketter består også av presset sagspon, men vi bruker vegatabilsk voks istedenfor parafin – da er de miljøvennlige, tar lettere fyr, og brenner bedre. Bestill gjerne gratis vareprøve og sammenlign med det man får kjøpt andre steder!

Vedfyringseksperter

Energiforskerne i SINTEF, Øyvind Skreiberg og Morten Seljeskog, har forsket på vedfyring i 27 år. De får ofte oppdrag som rådgivere for norske vedovnsprodusenter.

Her deler de sine råd om fyring i både nye og gamle vedovner:

I dag er rundt halvparten av ovnene i Norge av den nye og rentbrennende sorten, med såkalt to-stegs lufttilførsel. Som de fleste kanskje vet, er det meningen å tenne opp fra toppen i disse ovnene:

– Bruk tennbriketter, og tenn på toppen av bålet og ha riktig mengde med ved i brennkammeret, sier Øyvind Skreiberg.

Det er viktig å ikke legge inn for mye ved om gangen. Ikke bruk mer enn 25 prosent av volumet i ovnskammeret. Da blir temperaturen i forbrenningssonen høy nok, slik at de forurensende gassene og partiklene brennes helt opp.

– Dette bidrar også til at det ikke legger seg et ergerlig lag med sot på ovnsglasset, presiserer SINTEF-forskeren.

Bør man tenne opp på samme måte i gamle som i nye ovner, med tennbriketter og tenne på toppen?

– Ja, dette prinsippet virker også i gamle ovner. Poenget er å aktivere kun toppen av vedinnlegget, fordi forbrenningssonen beveger seg nedover etter hvert som veden forbrennes. Plasser de minste vedkubbene under tennbrikettene, og de største nederst. Små kubber tar fortere fyr enn store og tørre vedkubber tar naturligvis fortere fyr enn våte.

Flere tips og råd:

  1. Bruk tørr ved. Et triks for å finne ut om veden er tørr er å slå to vedkubber sammen. Våt ved lager en dump lyd, mens tørr ved avgir en smellende lyd som når et balltre treffer en ball. Let også etter tegn på råte og fukt, og kjenn på vekten. Våt ved er tungt, mens tørr ved er lett.
  2. Sørg for god trekk i ovnen. Dårlig trekk fører til økt utslipp, og du taper energi opp pipen. Først når ildstedet er varmt (vent minst ti minutter,) kan du gradvis skru ned luftinntaket på ovnsdøren.
  3. Tenn opp fra toppen av veden. Ja, du leste riktig. Tenner du opp på toppen av veden med tennbriketter, vil du redusere utslippene av partikler. Dette fungerer riktignok best på nye ovner, men kan også brukes på gamle. Årsaken til at denne metoden er best, er at vedstykkene som ligger nederst vil bli varmet opp, og deretter starte å avgi gasser som igjen tar fyr av varmen på toppen.
  4. Tenn opp med små, tørre vedstykker. Ikke bruk våt ved eller store vedkubber.
  5. Ikke kast bruksanvisningen som følger med ovnen. Om du har kjøpt ny ovn, les hvordan du bruker den.
  6. Ikke brenn søppel. En vedovn er ikke et forbrenningsanlegg for søppel.

Teksten er hentet og modifisert fra nettsiden til SINTEF.

Interessert i flere tips og råd? Aftenposten har også en artikkel om det samme temaet.

Tennbriketter og helse

Tennbriketter er som regel lite giftig, men det er selvsagt ikke anbefalt å spise og bør oppbevares utilgjengelig for barn. Hvis en spiser større mengder kan symptomer som for eksempel kvalme, oppkast og magesmerter oppleves. Ved tvil, kontakt Giftinformasjonen for råd om videre oppfølging.

Tennbriketter dugnad

Vi tilbyr tennbriketter dugnad av høyeste kvalitet til dugnadssalg. Tennbrikettene leveres i esker med 250 briketter, som vi anbefaler å selge videre for 300 kroner.

Produktet er meget ettertraktet av husholdninger på vinterhalvåret. Er du medlem av en skoleklasse, organisiasjon, russegruppe, et idrettslag, korps eller kor? Da er det ofte behov for å skaffe inntekter til klubbkassen eller klassekassen. Hvis dere ønsker ha tennbriketter dugnad for å finansiere utstyr, turer, begivenheter eller annet, kan produktet bestilles her. Hvis dere har spørsmål eller ønsker å snakke med oss først er dere hjertelig velkommen til å kontakte oss på forhånd.