Tennbriketter dugnad

Norgesbriketten – de beste tennbrikettene du noen gang har prøvd!

Se mer

Kalkulator

Antall personer i gruppen:

30

Tennbriketter - antall esker per person:

20

Om produktet

Eskene inneholder 320 stk. fantastiske tennbriketter av presset sagspon og naturlig, vegetabilsk voks. De tenner på null komma niks og har en lang brennetid på 10-12 minutter. Dessuten er de luktfrie, enkle i bruk og holdbare i mange år. Med andre ord gjør de opptenningen lekende lett.

Bestill dugnad

Om Norgesbriketten

Vi i Dugnadseksperten har i lang tid levert tennbriketter til idrettslag, skoleklasser, russ, korps og foreninger over hele Norge. Helt fra begynnelsen har vi jobbet med å forbedre kvaliteten på produktet ytterligere. Nå kan vi endelig si oss 100% fornøyde.

Vi har valgt å kalle produktet Norgesbriketten, og tør å påstå at de er verdens beste tennbriketter! Vi har hamstret i butikkene og sammenlignet med så og si alt som er på markedet – Norgesbriketten er en klar vinner hver eneste gang!

Innkjøpspris og fortjeneste

Markedets beste innkjøpspriser på tennbriketter – uten bekostning av kvalitet. Sammenlign oss gjerne med andre.

Innkjøpspris

100 kr

/per eske

Inkludert mva. Gratis frakt til ønsket adresse ved bestilling av 100 esker eller mer.

Anbefalt utsalgspris

200 kr

/per eske

Kundene deres får mye for pengene og gjør et godt kjøp.

Fortjeneste

100 kr

/per eske

50% av utsalgsprisen går rett til dere som vi si at pengene deres dobles for hvert salg.

Prøv vår smarte kalkulator

Bare dra i spakene, så ser dere hvor mye dere kan tjene på våre dugnader!

Til kalkulatoren

Salg av tennbriketter – hvorfor?

I Norge fyres det både ute og inne gjennom hele året, hvilket gjør våre opptenningsbriketter til et utmerket dugnadsprodukt. De er lettsolgte og et produkt svært mange bruker. Tennbriketter er ideelle for opptenning av peis, bål og ovn. Dessuten kan de anvendes på utegrillen for raskere opptenning og ikke minst for å unngå lukten av tennvæske.

En klar fordel er at dugnaden kan gjentas flere ganger i året siden de dere selger til trenger påfyll etter hvert som tennbrikettene brukes opp. Fornøyde kunder kommer alltid tilbake!

Tennbriketter dugnad

Bærekraftige tennbriketter

Våre tennbriketter er et 100% rent naturprodukt. De dyppes kun i vegetabilsk voks av fornybare råvarer fra planteriket. Videre har produktet sertifisering fra Forest Stewardship Council (FSC)®. Den internasjonale merkeordningen viser at benyttet trevirke kommer fra bærekraftig skogbruk. Det stilles blant annet krav om at skogsdriften ikke fører til avskoging, at hogsten foregår kontrollert og at den tar hensyn til lokalbefolkningen. Les mer om FSC-merket på Forbrukerrådet.

Gratis vareprøve

Ønsker dere å teste kvaliteten på våre tennbriketter før bestilling? Null problem, vi sender mer enn gjerne en uforpliktende vareprøve i posten!

Bestill vareprøve

Tjen penger på tennbriketter dugnad dere også!

Vi tilbyr rask og trygg levering til hele landet.

Til bestilling

Tennbriketter for best mulig fyr i peisen

Så, hva er tennbriketter?

Det fins en rekke metoder for å tenne bål, peis, vedovn eller grill. De fleste har vel prøvd å bruke aviser, reklame, dopapir eller tørkepapir med varierende hell. Slike artikler kan som kjent brukes, men vedfyringsekspertene ved Sintef er enige om at tennbriketter er det beste valget. Tennbriketter avgir mer varme og brenner vesentlig lengre enn avispapir, og dermed øker sannsynligheten for at det tar fyr i veden.

Tradisjonelt er tennbriketter produsert av sammenpresset spon dynket i parafin. Våre tennbriketter består også av presset sagspon, men vi bruker vegatabilsk voks istedenfor parafin – da er de miljøvennlige, tar lettere fyr, og brenner bedre. Bestill gjerne gratis vareprøve og sammenlign med det man får kjøpt andre steder!

Tips for best mulig fyring

Vedfyringseksperter

Energiforskerne i SINTEF, Øyvind Skreiberg og Morten Seljeskog, har forsket på vedfyring i 27 år. De får ofte oppdrag som rådgivere for norske vedovnsprodusenter.

Her deler de sine råd om fyring i både nye og gamle vedovner:

I dag er rundt halvparten av ovnene i Norge av den nye og rentbrennende sorten, med såkalt to-stegs lufttilførsel. Som de fleste kanskje vet, er det meningen å tenne opp fra toppen i disse ovnene:

– Bruk tennbriketter, og tenn på toppen av bålet og ha riktig mengde med ved i brennkammeret, sier Øyvind Skreiberg.

Det er viktig å ikke legge inn for mye ved om gangen. Ikke bruk mer enn 25 prosent av volumet i ovnskammeret. Da blir temperaturen i forbrenningssonen høy nok, slik at de forurensende gassene og partiklene brennes helt opp.

– Dette bidrar også til at det ikke legger seg et ergerlig lag med sot på ovnsglasset, presiserer SINTEF-forskeren.

Bør man tenne opp på samme måte i gamle som i nye ovner, med tennbriketter og tenne på toppen?

– Ja, dette prinsippet virker også i gamle ovner. Poenget er å aktivere kun toppen av vedinnlegget, fordi forbrenningssonen beveger seg nedover etter hvert som veden forbrennes. Plasser de minste vedkubbene under tennbrikettene, og de største nederst. Små kubber tar fortere fyr enn store og tørre vedkubber tar naturligvis fortere fyr enn våte.

Flere tips og råd:

  1. Bruk tørr ved. Et triks for å finne ut om veden er tørr er å slå to vedkubber sammen. Våt ved lager en dump lyd, mens tørr ved avgir en smellende lyd som når et balltre treffer en ball. Let også etter tegn på råte og fukt, og kjenn på vekten. Våt ved er tungt, mens tørr ved er lett.
  2. Sørg for god trekk i ovnen. Dårlig trekk fører til økt utslipp, og du taper energi opp pipen. Først når ildstedet er varmt (vent minst ti minutter,) kan du gradvis skru ned luftinntaket på ovnsdøren.
  3. Tenn opp fra toppen av veden. Ja, du leste riktig. Tenner du opp på toppen av veden med tennbriketter, vil du redusere utslippene av partikler. Dette fungerer riktignok best på nye ovner, men kan også brukes på gamle. Årsaken til at denne metoden er best, er at vedstykkene som ligger nederst vil bli varmet opp, og deretter starte å avgi gasser som igjen tar fyr av varmen på toppen.
  4. Tenn opp med små, tørre vedstykker. Ikke bruk våt ved eller store vedkubber.
  5. Ikke kast bruksanvisningen som følger med ovnen. Om du har kjøpt ny ovn, les hvordan du bruker den.
  6. Ikke brenn søppel. En vedovn er ikke et forbrenningsanlegg for søppel.

Teksten er hentet og modifisert fra nettsiden til SINTEF.

Interessert i flere tips og råd? Aftenposten har også en artikkel om det samme temaet.

Tennbriketter og helse

Tennbriketter er som regel lite giftig, men det er selvsagt ikke anbefalt å spise og bør oppbevares utilgjengelig for barn. Hvis en spiser større mengder kan symptomer som for eksempel kvalme, oppkast og magesmerter oppleves. Ved tvil, kontakt Giftinformasjonen for råd om videre oppfølging.

Tennbriketter dugnad

Vi tilbyr tennbriketter dugnad av høyeste kvalitet til dugnadssalg. Norgesbriketten leveres i esker med 320 briketter. Vi anbefaler å selge disse for 200 kroner, og da er fortjenesten 100 kroner per solgte eske.

Produktet er meget ettertraktet av husholdninger på vinterhalvåret. Er du medlem av en skoleklasse, organisiasjon, russegruppe, et idrettslag, korps eller kor? Da er det ofte behov for å skaffe inntekter til klubbkassen eller klassekassen. Hvis dere ønsker ha tennbriketter dugnad for å finansiere utstyr, turer, begivenheter eller annet, kan produktet bestilles her.

Dugnad med tennbriketter – Norgesbriketten selges av idrettslag, russ, skoleklasser, foreninger og lignende som ønsker å tjene penger. Hver eske inneholder 320 stk. tennbriketter av høyeste kvalitet, og vi benytter kun naturlige råvarer i produksjonen. Ta kontakt med oss i dag så hjelper vi dere i gang med tennbriketter dugnad.